< Terug naar overzicht

Werknemersvertrouwen stijgt licht

De driemaandelijkse barometer van Randstad laat een heel lichte stijging van het werknemersvertrouwen zien. De verbetering is vooral zichtbaar bij Franstaligen en jongeren.

Op de vraag in welke mate ze de markt momenteel gunstig beoordelen om werk te vinden of van job te veranderen, antwoordt 37% van de ondervraagden positief. Drie maanden geleden was 35% positief. Daarnaast is 46% van de ondervraagden negatief, ten opzichte van 50% in april. Deze lichte verbetering is vooral zichtbaar bij de Franstaligen: 32% van hen is positief, een stijging van 6% tegenover de vorige meting. Aan Nederlandstalige zijde is er sprake van een status-quo. Ook bij de respondenten jonger dan 45 neemt het vertrouwen toe, in tegenstelling tot de 45-plussers waar 26% positief is (tegenover 30% in april 2005).
Op het totaal van 13 driemaandelijkse metingen sinds maart 2002, is de score van slechts 46% pessimisten de op één na beste (enkel de score van 37% in de maart van 2002 doet beter). Men kan dus stellen dat het aantal personen dat zijn kansen op de arbeidsmarkt pessimistisch inschat, afneemt.


Wat opvalt bij deze barometer is dat het vertrouwen bij de Franstaligen toeneemt. Dat blijkt uit het feit dat het aantal Franstalige optimisten toeneemt (van 26 naar 32% in drie maanden tijd) en het aantal pessimisten afneemt (van 64 naar 52%).


De oudere werknemers zijn dan weer bijzonder pessimistisch: 63% tegenover 59% drie maanden geleden. Slechts 26% van hen is nog positief (30% drie maanden geleden).
Deze barometer houdt rekening met de mening van 1000 personen die ondervraagd werden in de loop van de eerste week van juli.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen