< Terug naar overzicht

Werkzoekenden scholen zich massaal om tot verpleegkundige

Het aantal werkzoekenden dat aan een studie verpleegkunde begint, is in Vlaanderen in drie jaar tijd meer dan verdubbeld. Dit jaar waren 1355 VDAB-werklozen in het eerste jaar ingeschreven, tegenover 612 in het academiejaar 2007-2008.

Het aantal eerstejaars verpleegkunde in Vlaanderen is in vijf jaar tijd met 60 procent gestegen. Die groei is voor een groot deel toe te schrijven aan werkzoekenden en werkenden die zich willen omscholen.

Bij de gegradueerde verpleegkundigen in het hoger beroepsonderwijs (de vroegere A2) is bijna de helft van de eerstejaars (48 procent) een werkzoekende of iemand die zich wil omscholen. Bij de bachelors in de verpleegkunde aan de Vlaamse hogescholen (de vroegere A1) is hun aandeel kleiner, namelijk amper 10 procent.

Oudere studenten blijken vooral te kiezen voor de werkzekerheid die een job in de verpleegkunde biedt. Ook de financiƫle steun die de VDAB geeft aan wie kiest voor een studie die leidt naar een knelpuntberoep, trekt de 'niet-gewone' studenten over de streep. Die steun kan oplopen tot enkele honderden euro per schooljaar.

Alle informatie over omscholen voor een knelpuntberoep in de zorg is te vinden op www.wordzorgverlener.be.

Bron: Gazet van Antwerpen, Belang van Limburg

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen