< Terug naar overzicht

Wie wint Rainbow Award 2009?

In oktober 2007 werd de Rainbow Award voor het eerst uitgereikt aan de drie holebivriendelijkste bedrijven in België. De tweejaarlijkse prijs wordt dit jaar uitgereikt in oktober. Bedoeling van de prijs is bedrijven aan te sporen een holebi- en transgendervriendelijk beleid te voeren.

Uit onderzoek blijkt dat 22 procent van de werkende holebi’s geen coming-out doet op het werk. 39 procent is 'selectief open' over de geaardheid.
Holebi’s rapporteren bovendien een lagere werktevredenheid, meer werkbelasting en een lagere verbondenheid met hun collega’s. Diversiteit en inclusie moeten wel belangrijke aandachtspunten zijn voor hedendaagse HR-managers, want werknemers presteren beter als ze zichzelf kunnen zijn.

Holebivriendelijkste bedrijven


In 2007 peilde de Belgian Business Association aan de hand van een vragenlijst naar de mate waarin bedrijven een actief holebibeleid voeren. Zo’n 40 bedrijven vulden toen de lijst in. Capsugel (Vlaanderen), IBM (Brussel) en Westing House Electric Belgium (Wallonië) vielen in de prijzen.
Het evenement wordt in 2009 georganiseerd door de Belgian Business Association (BBA), in samenwerking met de Holebifederatie, IBM Eagle en ING.

Enquête


De enquête peilt naar de bedrijfscultuur. Ze bevraagt onder meer of het bedrijf een diversiteitsbeleid heeft en hierin holebi’s en transgenders opneemt. De vragenlijst gaat ook na hoe het bedrijf omgaat met verlofregelingen, bijvoorbeeld in verband met ouderschap en met de erkenning van holebirelaties.
Er wordt geen informatie gevraagd over de werknemers zelf - dit behoort tot de persoonlijke levenssfeer. De initiatiefnemers gaan na hoe het bedrijf zelf omgaat met diversiteit en meer specifiek hoe het staat tegenover holebi's en transgenderpersonen.
Alle bedrijven in België worden uitgenodigd om deel te nemen aan de enquête die online of op papier kan worden ingevuld. Op basis daarvan wordt een shortlist van de Belgische holebi- en transgendervriendelijke werkgevers opgesteld voor de tweede Rainbow Award.

Tot 15 september


Je kan de enquête indienen tot 15 september 2009. Dat kan ofwel online (http://www.rainbowaward.com) of door het ingevulde document terug te sturen naar GLBT Equality Survey 2009, t.a.v. Holebifederatie, Kammerstraat 22, 9000 Gent. Op dat adres krijgt u ook alle verdere info.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen