< Terug naar overzicht

Winnaars Zorgwerkgever 2013 bekendgemaakt

Op 10 december waren bijna 200 zorgprofessionals, ondernemers en politici aanwezig op het slotevent van Zorgwerkgever 2013. De focus lag dit jaar niet alleen op woonzorgcentra, maar ook voorzieningen uit de gehandicaptenzorg en psychiatrische zorgvoorzieningen namen deel. In vier categorieën werden de genomineerde voorzieningen voorgesteld aan de hand van een korte reportage van ZorgAndersTv.

"Wanneer men spreekt over kwaliteit van zorg, dan denkt men vaak in eerste instantie aan hoe de zorg is voor de bewoner, resident, cliënt. Maar is het niet even belangrijk om de kwaliteit van de zorg voor de medewerkers na te gaan? Is het niet zo dat een tevreden medewerker ook met plezier zorgt voor de bewoners?", gaf organisator Hilde Taillieu mee.

In de categorie woonzorgcentra met minder dan 100 wooneenheden streden de woonzorgcentra Fabiola uit Antwerpen, Familiehof in Schelle en de Kleine Kasteeltjes uit Tongeren om de titel. Residentie Fabiola, dat deel uitmaakt van de Vulpia-groep, ging met de award naar huis.

In de categorie woonzorgcentra met meer dan 100 bedden waren eveneens drie voorzieningen genomineerd: de woonzorgcentra Zonnehove te Sint-Denijs-Westrem, Heilig Hart uit Kortrijk en Vincenthove te Roeselare. Dat laatste woonzorgcentrum kreeg de prijs.

Het psychiatrisch verzorgingstehuis Thuis uit Ganshoren kreeg ook een award en eindigde voor het psychiatrisch verzorgingstehuis Valckeburg uit Rumbeke.

Tot slot ging Het GielsBos uit Gierle (Lille) aan de haal met de award in de categorie voor centra voor personen met een handicap, met als tweede genomineerde het Centrum Ganspoel uit Huldenberg.

Alle informatie over deze zorgorganisaties, inclusief reportages, is te vinden op www.anderstv.be.

Bron: ZorgAndersTv

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen