< Terug naar overzicht

Witte sector verwerpt cao-voorstel Vlaamse regering

Werkgevers en vakbonden van de Vlaamse non-profitsector – de ‘witte sector’ - verwerpen het budgettair kader dat de Vlaamse regering aanbiedt voor een sector-cao voor de komende vijf jaar.

Werkgevers en vakbonden ‘waarderen de inspanningen’ van de regering. Die zijn absoluut niet min, erkennen ze. Maar die inspanningen dienen vooral om het uitbreidingsbeleid te financieren dat de regering al eerder beloofd heeft: in de gehandicaptensector, in de kinderopvang, in de bijzondere jeugdzorg enzovoort.

Amper 29 miljoen euro heeft de regering voor de specifieke eisen die vakbonden en werkgevers stellen voor vorming, informatica, innovatie, uitbreiding van het personeel om de werkdruk te verlagen en maatregelen om ‘arbeid en gezin beter te verzoenen’. Dat vinden ze echt te weinig, zeker als het om een cao gaat voor vijf jaar.

Er moet daarvoor meer geld op de tafel komen en dat extra geld mag niet weggehaald worden van de budgetten voor het uitbreidingsbeleid, zo waarschuwen ze. Dus moet het van andere sectoren komen.

De delegatie waarmee vakbonden en werkgevers spraken tot nu bestond uit de ministers Jo Vandeurzen (Welzijn), Freya Van den Bossche (Sociale economie) en Philippe Muyters (Begroting).

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen