< Terug naar overzicht

Witte woede trok nog eens door Brussel

Een betoging van de zorgsector, met enkele duizenden gezins- en bejaardenhelpers, gehandicapten- en kinderverzorgers en werknemers van beschutte werkplaatsen, trok op 19 november door Brussel. Ze protesteerden tegen de besparingen van de Vlaamse regering in de socioculturele sector.

De betogers gingen langs bij het kabinet van Vlaams begrotingsminister Philippe Muyters en een delegatie van hen werd ontvangen bij Vlaams minister-president Kris Peeters. De sector vraagt betere arbeids- en loonvoorwaarden en klaagt onder andere de onderbestaffing in veel instellingen aan.

De vakbonden zijn ook niet te spreken over het uitblijven van onderhandelingen over een nieuw meerjarenakkoord voor de non-profitsector. Eind december loopt het huidige vijfjarenakkoord af dat in de Vlaanderen de welzijns-, gezins- en zorgsector omvat. De vakbonden stuurden al in februari hun eisenbundel naar de Vlaamse regering, maar negen maanden later is er van onderhandelingen nog altijd geen sprake. De bonden vragen vooral koopkrachtmaatregelen, meer vorming en meer personeel.

Bron: Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen