< Terug naar overzicht

Witte woede weer op straat

Op 24 en 31 mei 2012 betoogden werknemers uit de zorgsector in Brussel omdat er nog altijd geen nieuw meerjarenakkoord is voor de sector, waarin de arbeids- en loonsvoorwaarden zijn vastgelegd. De actievoerders vragen ook meer jobs.

"De federale overheid laat ons in de steek", zo klonk het. De regering in lopende zaken sloot vorig jaar voor de ruim 250.000 werknemers in de federale gezondheidszorg een zogenaamd 'mini-akkoord' af. Normaal gelden akkoorden voor vijf jaar. Volgens de vakbonden is voor 2012 geen budget voorzien en komt de regering terug op eerder gemaakte voorstellen, waardoor ze ernstige schade toebrengt aan de gezondheidszorg.

Op 24 mei werden de bonden uitgenodigd voor een overleg op het kabinet van de minister van Werk, Monica De Coninck. Het feit dat de minister op dat moment in Tunesiƫ was om daar sociaal overleg te voeren, gaf de actievoerders de indruk dat de minister geen tijd voor hen had. De vergadering tussen de vakbonden in de federale gezondheidszorg en een afgevaardigde van de minister leverde geen concreet resultaat op.

Op 31 mei trok de witte woede naar minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx om ook bij haar hun ongenoegen te uiten over het gebrek aan een meerjarenakkoord. De vakbonden beraden zich nog over andere acties.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen