< Terug naar overzicht

Woonzorgcentrum Sint-Jozef uit Moerzeke bekroond met Europese prijs

Het intergenerationele schoolproject 'Wijsheid verjaart niet' van woonzorgcentrum Sint-Jozef uit Moerzeke kreeg van een jury van de Europese Commissie de prijs voor meest creatieve en innovatieve intergenerationele schoolproject van België.

2012 was het jaar van de solidariteit tussen generaties. Naar aanleiding daarvan werd een Europese wedstrijd 'generations@school' uitgeschreven. Binnen deze wedstrijd is een jury van de Europese Commissie op zoek gegaan naar het meest innovatieve en creatieve intergenerationeel project binnen elke lidstaat van de Europese Unie. In totaal zijn er dus 27 Europese laureaten.

Het project 'Wijsheid verjaart niet' van woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moerzeke en partners Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Vrije Basisschool (VBS) De 5-sprong is uitgekozen als het meest creatieve en innovatieve project van België. Het was de tweede award op korte tijd.

Eerder ontvingen de initiatiefnemers al een Match-trofee op het onderzoeksevent 'Meet, Match & Create' van de Erasmushogeschool Brussel. Voor dit jaarlijks terugkerende stageproject brengen EhB-studenten ouderen samen met leerlingen van het 4'de, 5'de en 6'de leerjaar (9-12 jarigen). Ouderen leren jongeren koken, leerlingen lezen voor uit de krant of leren de ouderen werken met de computer en er wordt samen heel wat afgezongen. Een win-winsituatie bij uitstek dus.

Sinds 2000 werkt woonzorgcentrum Sint-Jozef intensief intergenerationeel samen met de VBS De 5-sprong in Moerzeke en Kastel. Sinds 2006 sloot ook de Erasmushogeschool bachelor lager onderwijs hierbij aan.

Bron: Zorgnet Vlaanderen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen