< Terug naar overzicht

Zeven op de tien werknemers blijven werken ondanks gezondheidsproblemen

Lang niet alle werknemers blijven thuis als ze ziek zijn. 71% van de werknemers heeft minstens een dag ziek gewerkt. Vooral jongeren, hoger opgeleiden, bedienden en leidinggevenden werken een dagje door als ze zich niet goed voelen. De reden: met plezier gaan werken, maar ook angst om zijn job te verliezen.

Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Securex bij ruim 1700 Belgische werknemers uit de privé- en publieke sector. 73% is de voorbije twaalf maanden minstens een dag thuis gebleven wegens ziekte of een privéongeval. De gezondheidsproblemen variëren van een keelontsteking, griep, kanker of een gebroken been.

Van de zieke werknemers heeft 20% onafgebroken doorgewerkt, en 51% heeft werken en rusten gecombineerd. Anders gezegd, 71% van de zieke werknemers heeft minstens een dag gewerkt, ook al was hij ziek. De overgrote meerderheid (81%) werkte nog één tot tien dagen tijdens zijn ziekte.

Jongeren, hoger opgeleiden, bedienden en leidinggevenden werken het vaakst ondanks gezondheidsproblemen. Hogergeschoolden en bedienden doen dit omdat ze met plezier gaan werken en meer het gevoel hebben eerlijk behandeld te worden door hun werkgever. Hetzelfde geldt voor leidinggevenden. Maar ook schrik om zijn job te verliezen, doet werknemers naar het werk gaan ondanks gezondheidsproblemen.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen