< Terug naar overzicht

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen wil personeelsbestand afbouwen

Op de ondernemingsraad van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) werd op 21 november aangekondigd dat het personeelsbestand in 2013 met 66 voltijdsequivalenten of ongeveer 90 effectieve werknemers wordt afgebouwd. Er zouden echter nog zo'n 100.000 meer- en overuren in te halen zijn.

De oorzaak van de afslanking van het personeelsbestand zou een verminderde financiering na een fusieoperatie in 2004 zijn. Ongeveer 90 verpleegkundigen, zorgkundigen en paramedisch personeel zoals kinesitherapeuten, zouden niet vervangen worden wanneer ze uit dienst gaan.

In een persbericht stelt vakbond LBC-NVK dat de directie het resterende personeel nog flexibeler wil laten werken door lagere minimumbezettingen op de afdelingen en nog meer personeelsmobiliteit in elk ziekenhuis. De vakbond wijst echter op zo'n 100.000 openstaande meer- en overuren. "Goed voor 50 voltijdse equivalenten. De besparing op het personeel en het opvoeren van de flexibiliteit bij de werknemers zal het probleem van de hoge werkdruk bij ZNA nog verergeren", zo luidt het.

De vakbond stelt een alternatief voor waarbij bovenop een correcte personeelsbezetting per afdeling ook mobiele ploegen worden ingezet. "De mobiele ploegen worden door de overheid sinds enkele jaren gefinancierd. Ze dienen om vervangingen van korte duur van afwezig personeel en tijdelijke stijgingen van de werkdruk op te vangen. Een systeem dat doorgaans met succes wordt toegepast", aldus LBC-NVK. Begin december vindt overleg plaats tussen vakbonden en directie.

Bron: Trends

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen