< Terug naar overzicht

Ziekenhuis Oost-Limburg zorgt voor pensioen medewerkers

Na een jarenlange juridische strijd heeft de Raad van State het Ziekenhuis Oost-Limburg uiteindelijk groen licht gegeven om haar medewerkers een groepsverzekering voor pensioensparen aan te bieden. Het ZOL is daarmee de eerste autonome verzorgingsinstelling in Vlaanderen die deze groepsverzekering aan haar medewerkers kan aanbieden.

Het ZOL telt 2570 medewerkers, van wie 88% met een contractueel statuut. “Voor de medewerkers binnen de zorg, maar evenzeer voor de medewerkers binnen de ondersteunende diensten is dit goed nieuws. Dat maakt dat zij in staat zullen zijn om extra te sparen voor hun pensioen, een welkome aanvulling gezien de huidige pensioenproblematiek in België. Door de groepsverzekering wordt het ZOL zeker ook aantrekkelijker als werkgever voor (jonge) mensen die in de zorgsector wensen te werken”, aldus personeelsdirecteur Peter Hermans.

Concreet betekent dit plan bijvoorbeeld dat een verpleegkundige met 30 jaar dienst en 100% prestaties een bedrag van ongeveer 63.000 euro zal ontvangen bij de pensionering. Dit is een combinatie van het eigen bijdrageplan (zonder rekening te houden met toekomstige index- en loonaanpassingen) met het collectief bonusplan (volgens de huidige financiële cijfers) en de interest en winstdeelname aan 4,75%.


Info: Grete Bollen, communicatieverantwoordelijke Ziekenhuis Oost-Limburg, 089/32.17.62, www.zol.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen