< Terug naar overzicht

Ziekenhuis werft student-verpleegkundigen aan

Een ziekenhuis in het Nederlandse Nijmegen laat pas afgestudeerde verpleegkundigen versneld doorstromen naar een vervolgopleiding. Het ziekenhuis wil zo proberen een tekort aan gespecialiseerd personeel tegen te gaan.

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen gaat dit schooljaar bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen op zoek naar verpleegkundestudenten die al een specialisatie voor acute zorg hebben gevolgd. Twee van hen krijgen bij wijze van proef een baan aangeboden met de bedoeling hen versneld te laten doorstromen naar de vervolgopleiding voor de intensive en medium care.

Gewoonlijk is twee jaar werkervaring vereist om door te stromen. Met een intensief en tegelijkertijd afwisselend eerste arbeidsjaar denkt het ziekenhuis die periode te kunnen halveren, zonder in te boeten aan kwaliteit. Slaagt het pilootproject, dan zal het ziekenhuis de werkwijze op grotere schaal toepassen. Het initiatief is bedoeld om personeelstekorten in de toekomst tegen te gaan en met extra loopbaanperspectieven ook de nieuwe generatie verpleegkundigen te binden.

Bron: Nursing, De Gelderlander.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen