< Terug naar overzicht

Ziekenhuizen krijgen subsidie tegen agressie

In Nederland krijgen het BovenIJ ziekenhuis, de Reinier van Arkel Groep, de Meandergroep en Ziekenhuis Bernhoven subsidie om agressie binnen hun instelling terug te dringen.

Deze ziekenhuizen en ziekenhuisgroepen ontvangen subsidie van het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken, dat in totaal 1,3 miljoen euro beschikbaar stelde voor organisaties met een publieke taak. Zo kunnen zij de toenemende agressie tegen hun medewerkers tegengaan. Het gaat om trainingen voor werknemers, projecten om de schade te verhalen op de daders, voorlichtingsmateriaal en initiatieven die ertoe moeten leiden dat echt aangifte wordt gedaan. Het geld wordt verdeeld onder in totaal 45 organisaties die daarvoor nieuwe initiatieven ontwikkelden. Voor de zorgsector werden de genoemde instellingen geselecteerd.

Het programma Veilige Publieke Taak van Binnenlandse Zaken heeft als doelstelling dat de agressie tegen agenten, ziekenhuispersoneel, conducteurs en andere medewerkers tussen 2007 en 2011 met 15 procent vermindert.

Bron: Nursing, Zorgvisie

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen