< Terug naar overzicht

Ziekenhuizen rekenen steeds vaker onterecht supplementen aan

De Christelijke Mutualiteit (CM) telde vorig jaar 8000 facturen die aangedikt waren door de ziekenhuizen. Ook de Socialistische Mutualiteiten spreken van een stijging van het aantal supplementen dat onterecht aan de patiënt wordt aangerekend.

"Dat vertegenwoordigt 2 procent van het totaal aantal behandelde facturen in 2012, ofwel zowat 8000 dossiers op 160.000 ziekenhuisfacturen van meer dan 275 euro, vorig jaar ingediend door onze leden", aldus Jean Hermesse, secretaris-generaal bij de CM.

In de meeste gevallen hebben de fouten betrekking op onterecht aangerekende ereloonsupplementen, dieetmaaltijden en supplementen voor materialen die niet apart aangerekend mogen worden zoals kompressen of thermometers.

"Het is een gewoonte geworden voor sommige ziekenhuizen", volgens Hermesse. Onder meer het Brusselse ziekenhuis Edith Cavell wordt genoemd. Dat ziekenhuis moest al bijna 50.000 euro terugbetalen aan de CM.

Ook bij de Socialistische Mutualiteiten is het probleem bekend. "Een ziekenhuisfactuur is ingewikkeld voor een patiënt, die er vaak niets verkeerds aan ziet. Zo blijven fouten onopgemerkt", zegt Hervé Jammar, verantwoordelijke bij de juridische dienst. "Het ziekenhuis van Charleroi heeft al meer dan 10.000 euro moeten terugbetalen voor dergelijke fouten."

Bron: De Morgen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen