< Terug naar overzicht

Ziekenhuizen van Herentals en Turnhout werken samen

Het AZ Sint-Elisabeth Herentals en het nieuwe Turnhoutse fusieziekenhuis willen nog dit jaar formeel gaan samenwerken. Op korte termijn moet de ziekenhuisgroepering tussen Herentals en Turnhout het zorgaanbod beter afstemmen op de behoeften van de patiënt.

Een eerste resultaat van de samenwerking is al merkbaar. In het ziekenhuis van Herentals wordt later dit jaar een NMR-scanner geïnstalleerd. Het Turnhoutse fusieziekenhuis, bestaande uit het Sint-Elisabethziekenhuis Turnhout en Sint-Jozef Turnhout, had al een NMR-scanner en zal mogelijk patiënten aan Herentals verliezen. Toch zijn de directies ervan overtuigd dat ze samen sterker zijn. "We moeten de samenwerking concreter beginnen maken op alle domeinen", aldus Fons Michiels en Bert De Backer. De borstkliniek is een tweede voorbeeld van samenwerking.
Hoog op de agenda staat ook de locatie van het Kempense hartcentrum. "Vanuit de optiek van samenwerking zijn we ervan overtuigd dat het Kempense hartcentrum thuishoort in Turnhout", zo klinkt het in Herentals. "Ook praktisch is Turnhout de beste keuze", zegt Jan Bertels (sp.a). "Er staat als het ware een vleugel klaar waarin het hartcentrum een plaats kan krijgen. Als we op een andere locatie moeten bouwen, heeft de Kempen binnen vijf jaar nog geen hartcentrum."
De nieuwe ziekenhuisgroepering zal meer dan 900 bedden tellen en vertegenwoordigt daarmee twee derde van het totale aantal bedden in de Kempen.

Bron: De Standaard.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen