< Terug naar overzicht

Ziekenhuizen zitten verlegen om verplegend personeel

Wie in tijden van economische crisis absolute werkzekerheid wil, moet voor de zorgsector kiezen. In de ziekenhuizen in de regio Sint-Pieters-Leeuw en Halle, bijvoorbeeld, is de vraag naar verpleegkundigen bijzonder groot.

Het ziekenhuis Inkendaal, in de regio beter gekend als De Bijtjes, organiseerde samen met een uitzendbureau voor de derde keer een jobdag. Verpleegkundigen en verzorgenden vinden om in ziekenhuizen vacatures op te vullen, blijkt niet gemakkelijk.
"De gezondheidsector is een van de weinige sectoren waar de economische crisis geen vat op heeft', aldus uitzendconsulente Elke De Blay. "Hier zijn massa's vacatures, voor vooral verpleegkundigen, die we zeer moeilijk ingevuld krijgen. In het ziekenhuis Inkendaal alleen al staan vijftien jobs in vast dienstverband open. In de jaren negentig heeft men hier volop personeelsleden aangeworven. Deze groep begint nu te genieten van arbeidsduurverkorting. De openstaande uren moeten echter wel ingevuld worden."
Het ziekenhuis Inkendaal stelt 340 personen te werk en verzorgt 178 patiënten. Daarnaast is er ook een dagcentrum met ziekenhuisschool voor zo'n 80 personen.
"Een jobdag is zowat de meest efficiënte manier om kandidaten naar ons ziekenhuis te krijgen omdat het aanbod heel concreet is", volgens personeelsverantwoordelijke Ria Daumerie. 'Men ziet de omgeving waar men terecht komt en kan al eens praten met toekomstige collega's. De drempel om te solliciteren is veel lager. Gemiddeld op een jobdag werven we meteen een drietal personen aan en worden een vijftal kandidaten weerhouden voor interimwerk."
Ook in het Sint-Mariaziekenhuis in Halle is men voortdurend op zoek naar verpleegkundigen. Hier staan momenteel meer dan twintig vacatures open. Het Sint-Mariaziekenhuis hield eveneens een jobdag op 28 maart. "De beste oplossing is dat er meer personen zouden beginnen aan de studies Verpleegkunde. Ze vinden gegarandeerd werk, economische crisis of niet", zo klonk het daar.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen