< Terug naar overzicht

Zin en onzin van schaalvergroting

Op 23 juni 2011 organiseert de Brusselse Welzijns- en Gezondheidsraad een denkmiddag met als thema 'Verzakeling in de organisatie van de zorg: de zin en onzin van schaalvergroting?'

Organisatorisch gaat de zorgsector meer het model overnemen van de bedrijfswereld. Overheden willen de wildgroei tegengaan en geven de impuls om meer naar overkoepelende structuren te gaan. Fusies kunnen echter ook ontstaan vanuit het werkveld zelf als overlevingsstrategie. Maar wat is de ideale grootte van een organisatie? Schaalvergroting kan kostenbesparend werken, maar wat zijn de mogelijke nadelen? Ook in Brussel wordt het werkveld met deze spanning geconfronteerd. Tijdens de denkmiddag wordt gereflecteerd over alle positieve en negatieve aspecten van deze tendens.

Op het programma: inleiding en organisatiemodellen door Koen Kinsbergen; impact van schaalvergroting op werknemers en cliƫnten door Jan Van Raes en Koen Hermans; interactief panelgesprek met Julienne Wyns, Ghislain Verstraete en Hans De Vliegher, met als moderator Guy Tegenbos van De Standaard. Er wordt afgesloten met een broodjeslunch.

De denkmiddag vindt plaats op 23 juni van 9.30 tot 14 uur in de Lakensestraat 76, 1000 Brussel. Deelnameprijs is 15 euro per persoon. Wie wil deelnemen, moet zich inschrijven op www.denkdaginschrijving.bwr.be/inschrijvingsformulier. Men ontvangt daarna een bevestiging van de inschrijving, de praktische gegevens en de betalingsmodaliteiten. Het deelnemersaantal werd vastgelegd op max. 100 deelnemers.

Voor meer informatie kan men mailen naar denkmiddagen@bwr.be.

Bron: Brusselse Welzijns- en Gezondheidsraad, www.bwr.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen