< Terug naar overzicht

Zorgbedrijf Antwerpen is overheidsorganisatie van het jaar

Het Zorgbedrijf Antwerpen is eind juni verkozen tot overheidsorganisatie van het jaar.

Voor de derde maal bekroonde een jury van toppers uit het bedrijfsleven de overheidsorganisaties die uitblinken in efficiëntie, klantvriendelijkheid, leiderschap en duurzaamheid. Federaal minister van Economie Kris Peeters (CD&V) overhandigde de overkoepelende prijs van EY, De Tijd/L'Echo en BNP Paribas Fortis aan het Zorgbedrijf Antwerpen. Dat baat 17 woonzorgcentra, 3250 serviceflats, 42 dienstencentra en een gamma thuisdiensten uit.

Volgens de jury is de organisatie een voorbeeld voor alle collega's in de overheid. “Het Zorgbedrijf toont aan dat de kloof tussen de overheid en de privésector niet groot hoeft te zijn”, zei juryvoorzitster Michèle Sioen. “Een overheidsorganisatie die ten dienste staat van de maatschappij, hoeft niet bang te zijn om te focussen op klanten, schaalvergroting en groei.”

“Dankzij de inzet van al onze 3700 medewerkers kunnen meer dan 16.000 klanten binnen en buiten de stad Antwerpen elke dag op ons rekenen. We hebben als Zorgbedrijf Antwerpen op zeven jaar tijd aangetoond dat je even succesvol kan functioneren in een publieke omgeving, met voornamelijk bestaande medewerkers. En dat zonder onze ziel van publieke organisatie te verliezen. Op vijf jaar tijd slaagden we erin om het financieel onrendabel beheer van de seniorendiensten in Antwerpen om te keren tot een rendabel publiek zorgbedrijf met sterke aandacht voor kwalitatieve dienstverlening en ontwikkeling van medewerkers. En daar ben ik samen met het ganse directieteam bijzonder fier op”, reageert algemeen directeur Johan De Muynck.

Ook Fons Duchateau, voorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen, is trots: “Voor mij is dit het bewijs van zeven jaar hard werken en het beste bewijs dat een bedrijf in overheidsverband klantgericht en efficiënt kan werken. Uiteraard is dit enkel mogelijk met de dagelijkse inzet van alle medewerkers en dankzij alle klanten die een beroep op ons doen.”

Ook het Federaal Agentschap voor de Opvang van Asielzoekers (Fedasil) en het Waalse waterbedrijf SWDE vielen in de prijzen.

Bron: De Tijd / Stad Antwerpen

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen