< Terug naar overzicht

Zorgkundigen organiseren ludieke actie en academische zitting

Op initiatief van de vzw BEFEZO (Belgische federatie voor zorgkundigen) start op 27 mei 2011 in Brugge een nationale positieve imagocampagne voor zorgkundigen. Studenten, ouderenverenigingen en ziekenfondsen uit Vlaanderen willen het beroep van zorgkundige op een positieve manier promoten.

Bij het brede publiek is vooral het tekort aan verpleegkundigen bekend. Nochtans zijn ook zorgkundigen broodnodig. Met de actie hopen de initiatiefnemers te tonen welke opleidingsvormen er zijn en willen ze de overheid aanzetten campagnes te voeren voor jongeren vanaf de leeftijd van 14 jaar in plaats van 18 jaar. Heel wat jongeren kunnen immers al vanaf de leeftijd van 14 jaar instappen in de opleiding, die tal van doorgroeimogelijkheden biedt. Bovendien hebben zorgkundigen absolute werkzekerheid tot ver na 2050.

De volgende slogans staan symbool voor hun engagement voor hun opleiding en het beroep: 'Ik hou van zorg - Ik hou van ouderen - Ik hou van welzijn - Ik word zorgkundige'. Ouderenverenigingen en ziekenfondsen helpen de actie te ondersteunen met de slogan 'Wij hebben hun zorg nodig'.

Op 27 mei worden 's morgens flyers met snoepjes uitgedeeld aan reizigers in het station te Brugge. Op de middag is er doorheen het stadscentrum een optocht van KTA Brugge door studenten, ouderenverenigingen, ziekenfondsen en zorgkundigen. In de namiddag wordt de actie afgesloten met een academische zitting.

Bron: BEFEZO, Zorgnet Vlaanderen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen