< Terug naar overzicht

Zorgsector voert actie met ziekenhuisbedden

Zo'n 500 vakbondsmilitanten uit de federale non-profitsector hebben actiegevoerd in Brussel. Daarmee willen ze aanklagen dat er geen enkel perspectief' is voor de werknemers van onder meer ziekenhuizen en rusthuizen.

"Als de politici geen perspectief bieden aan de zorg, dan brengen wij de ziekenhuisbedden naar Brussel, opdat ze het werk zelf doen", zei Mark Selleslach van LBC in een speech aan het begin van wat hij de 'optocht van miserie' noemde. Na de toespraak van Selleslach trokken de betogers met de ziekenhuisbedden richting Wetstraat en scandeerden ze onder meer slogans als 'Wie neemt het op voor de zorg?'.

De manifestanten pikken het niet langer dat er nog steeds geen perspectief is op een nieuw akkoord na 2011. Begin dit jaar werd er voor de federale non-profit een mini-akkoord ondertekend voor 2011, maar voor de komende jaren is er nog niets concreet. De federale non-profit, die sectoren omvat als ziekenhuizen, thuisverpleging, geestelijke gezondheidszorg, thuisverpleging en revalidatie, wil onder meer dat de arbeidsvoorwaarden verbeteren. Ze eisen aanvaardbare werkomstandigheden, een eerlijk inkomen, de verhoging van de aantrekkelijkheid van de sector en de kwaliteit van de dienstverlening.

De vakbonden beloven alvast verdere acties. "Dit zal niet de laatste betoging zijn", aldus Selleslach. "Zolang er geen akkoord is, blijven wij de bedden naar Brussel brengen."

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen