< Terug naar overzicht

Zorgverleners en moslims: duel of duo?

Marie-Jeanne Guillaume is sociaal verpleegkundige en als vrijwilliger verbonden aan El Kalima, het christelijk centrum voor relaties met de islam. Op basis van haar jarenlange ervaring heeft ze een studie gemaakt over de confrontatie van de moslimgelovige met de westerse gezondheidszorg.

Marie-Jeanne Guillaume wil zorgverleners informeren over de moslimcultuur op het vlak van gezondheidszorg en sociale verhoudingen. Ze hoopt dat zorgverleners na het lezen van haar publicatie meer inzicht krijgen in de gebruiken van de moslimcultuur. Op die manier kan men beter maatregelen nemen om zorg te verlenen aan moslimgelovigen zonder in een conflictsituatie verzeild te raken. De bedoeling is hun integratie in de westerse gezondheidszorg te bevorderen door dialoog en wederzijds respect.


De studie Zorgverleners en moslims: duel of duo? is te bestellen bij het NVKVV via administratie@nvkvv.be en bij El Kalima via elkalima@busmail.net. Het boekje kost 6 euro, exclusief verzendingskosten. Meer info over El Kalima op www.elkalima.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen