< Terug naar overzicht

Zorgwerkgever 2013: schrijf vandaag in

Op de slotavond van zorgwerkgever 2012 waren alle partijen het eens: er moest een vervolg komen. De focus zal in 2013 echter niet enkel liggen op woonzorgcentra. Ook de gehandicaptenzorg en de psychiatrische zorgvoorzieningen waar patiënten residentieel verblijven, kunnen op Zorgwerkgever een beroep doen om de jobtevredenheid van hun medewerkers in kaart te brengen.

Al deze zorgcentra kunnen tot einde mei 2013 inschrijven voor deze doorgedreven audit die voldoet aan wetenschappelijke standaarden. Hiervoor gaan de organisatoren opnieuw een samenwerking aan met prof. dr. Peter van Bogaert van de vakgroep Verpleegkunde en Vroedkunde van de Universiteit Antwerpen. Deze audit brengt in elke voorziening de tevredenheid van de werknemers in kaart op een structurele en transparante wijze, waardoor leidinggevenden de noodzakelijke gegevens in handen krijgen om de werking te optimaliseren.

Professor dr. Peter Van Bogaert van de Universiteit Antwerpen creëerde de tool en begeleidt het ganse audit-proces. De tool laat toe om met een minimale inspanning van het zorgverlenend personeel de nodige resultaten te realiseren. In HR Square 129 van april 2013 verschijnt hierover binnenkort een uitgebreid artikel.

Alle voorzieningen worden bij inschrijving in vier categorieën ingedeeld: woonzorgcentra met minder dan 100 wooneenheden, grote woonzorgcentra met meer dan 100 wooneenheden, centra voor gehandicaptenzorg en centra voor psychiatrische zorg.
De drie best scorende voorzieningen in elke categorie worden op een gala-avond in de kijker gezet met de nodige persbelangstelling in het bijzijn van verschillende genodigden van de diverse niveaus (politiek, zorgkoepels, leidinggevenden uit zorgvoorzieningen, onderwijs en vanzelfsprekend de zorgverleners zelf).

Aan elke uitreiking gaat een voorstelling van de genomineerde voorzieningen vooraf, aan de hand van een reportage van ZorgAndersTv. Deze korte reportages krijgen de genomineerde voorzieningen nadien gratis ter beschikking voor eigen gebruik op de website of tijdens opendeurdagen.

Meer informatie en inschrijving: www.zorganderstv.be.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen