< Terug naar overzicht

Talent acquisition specialist

Talent acquisition specialist

Organisatie

Enabel is het Belgisch ontwikkelingsagentschap. Als uitvoerder en coördinator van het Belgische beleid voor internationale ontwikkeling, werkt Enabel hoofdzakelijk in opdracht van de Belgische overheid. Daarnaast voert het agentschap ook acties uit voor rekening van andere nationale en internationale  opdrachtgevers. Enabel heeft zo'n 150 projecten in beheer, voornamelijk in fragiele landen in Afrika. Het agentschap heeft 1400 medewerkers, van wie meer dan 70 % lokaal personeel.

Functie

Context

In het kader van de ontwikkeling van onze activiteiten (nieuwe partnerlanden, nieuwe thema's, ...) en de evolutie van onze HR strategie, zijn wij op zoek naar een Talent acquisition specialist om ons team te versterken.

Functiebeschrijving

Je zal deel uitmaken van het team ‘Human Capital Management’, verantwoordelijk voor Talent acquisition, Talent management en competentieontwikkeling.

Als Talent acquisition specialist voer je een proactief en kwalitatief hoogstaand talentacquisitieproces uit. Op die manier zijn wij in staat om de meest geavanceerde expertise aan te trekken om te voldoen aan de behoeften op korte, middellange en lange termijn van onze organisatie zodat Enabel zijn objectieven kan realiseren.

Je zal verantwoordelijk zijn voor het zoeken, rekruteren en selecteren van zowel functies op de hoofdzetel, als voor expatriatie functies in de verschillende landen waar wij actief zijn in diverse domeinen zoals: governance, landbouw, onderwijs en beroepsinschakeling, gezondheidszorg, climate change, Private Sector Development, digitalisering, ...
Alle selecties vinden plaats op de hoofdzetel in Brussel in samenwerking met onze collega’s en partners in de verschillende landen.

 • Je staat in voor de intake met de hiring managers, bepaalt voor elke post op een creatieve manier de meest geschikte rekruteringsstrategie, via de juiste rekruteringskanalen ;
 • Je screent en selecteert de juiste kandidaat ;
 • Je coacht jouw kandidaten door de gehele candidate journey – van (actieve) recruitment, tot pre-screening, doorheen de verschillende interviews en de eventuele assessments.
 • Je onderhoudt een optimale communicatie met jouw interne klanten, externe stakeholders, kandidaten, HR collega’s
 • Samen met jouw collega’s verzeker je dat Enabel over de juiste tools en processen beschikt om de best mogelijke beslissingen betreffende de kandidaten te nemen.
 • Eén van jouw objectieven zal eveneens zijn om proactieve, kwaliteitsvolle talent acquisitie methodes te implementeren die talenten ook op middellange en lange termijn aantrekken; net zoals het mee helpen ontwikkelen van employer branding activiteiten.

Profiel

Vereiste opleidingsniveau en ervaring
 • Voor deze functie zien we bij voorkeur een Master met minimum 3 jaar ervaring in Talent acquisition.
Vereiste competenties
 • Je hebt een perfect zicht op mogelijke rekruteringskanalen en het gebruik van sociale media, en je bent vertrouwd met selectietechnieken op basis van competenties ;
 • Je bent klantgericht en gefocust op resultaten ;
 • Je beschikt over goede communicatievaardigheden en bouwt goede relaties met alle betrokkenen uit ;
 • Vlot Nederlands en Frans spreken en schrijven en zeer goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Engels.

We vragen ook om de visie, missie en waarden van Enabel te respecteren (https://www.enabel.be/nl/content/visie-missie-waarden-van-enabel).

Aanbod

 • Een zinvolle baan met een concrete en gediversifieerde impact bij een voortdurend evoluerende organisatie die bekendstaat om haar kwaliteitsvolle uitvoering van ontwikkelingsprojecten en haar aandacht voor haar medewerkers ;
 • Een uitdagende omgeving in een internationale context, met een entrepreunial spirit en de drive om steeds beter te worden ;
 • Een omgeving ook waar er nog ruimte is om het verschil te maken ;
 • Afwisseling in rekruteringsactiviteiten, in de landen waarvoor kandidaten gezocht worden, soorten functies (van support functies, over topexperten, tot managementfuncties), in de nationaliteiten van de kandidaten ;
 • Ruimte om je te ontplooien en te evolueren ;
 • Een contract van onbepaalde duur, voornamelijk gebaseerd op ons hoofdkantoor. Makkelijk met het openbaar vervoer bereikbare kantoren gelegen in hartje Brussel, in de Marollen, een bruisende en aangename buurt.
 • Een loonpakket dat bestaat uit een brutomaandsalaris dat je relevante ervaring valoriseert en berekend is op basis van onze loonschalen, aangevuld met extralegale voordelen bestaande uit maaltijdcheques, een verzekering ziekenhuisopname en gezondheidszorg, een groepsverzekering, een ETHIAS-Assistance 24u/24, een dertiende maand, dubbel vakantiegeld en de kosten voor het openbaar vervoer 100 % terugbetaald.

Naar aanleiding van deze publicatie kan een wervingsreserve van drie jaar aangelegd worden voor elke gelijkaardige functie.

Enabel zet zich in voor gelijke kansen en diversiteit onder zijn medewerkers. We discrimineren niet op basis van geslacht, afkomst, leeftijd, godsdienst, seksuele geaardheid, handicap of andere factoren, maar selecteren op competenties.

Contact

Interesse?

Bezorg ons dan snel je kandidatuur met een recent curriculum vitae en een motivatiebrief, ten laatste op 31/12/2019 via deze link.

Alleen de kandidaturen die via deze link worden ingevoerd zullen in overweging genomen worden.


Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen