QUOI LEROY/ Stilstand ?

Onlangs maakten we met een interdisciplinaire denktank een aantal scenario’s over de toekomst van ons land vanuit de dwingende en dringende noodzaak om onze economie meer duurzaam en circulair in te richten.

HR Square Masterclass (6-7 oktober 2022 | Château Jemeppe)

Tijdens deze tweedaagse in het kasteel van Jemeppe denken we na over hoe HR-management duurzaamheid ten volle kan omarmen, maar ook hoe HRM de organisatie kan ondersteunen in zijn ‘groene’ inspanningen. Een leerrijke totaalervaring met keynotes, breakoutsessies, networking, experience...

QUOI LEROY

Mijn mama van negentig jaar houdt zich op de donkere donderdagen in de winterperiode bezig met puzzelen. Ze legt liefst duizend stukjes samen om tot één of andere mooie afbeelding te komen. Het helpt haar natuurlijk dat de eindafbeelding op de puzzeldoos is terug te vinden. Dat is nu net een van de moeilijkheden als je de puzzel van de Vlaamse arbeidsmarkt moet leggen: er ontbreekt een eindbeeld.

Cognitive Agility Profile: Creëer meer flow op de werkvloer

In tijden waarin verandering de enige constante is, is het vermogen om met onzekerheid en ambiguïteit om te gaan meer dan ooit belangrijk. Zeker op de werkvloer. “Corona heeft het belang daarvan nog onderstreept,” volgens Karen Breugelmans, CEO van Fenix Consulting. “Wendbaar zijn, veerkracht tonen, kunnen omgaan met onzekerheid en de capaciteit hebben om te leren, zijn belangrijke competenties voor een werknemer. Nu, maar ook in de toekomst.”

Rekruteren voor, tijdens en na corona

Dat de pandemie de rekruteringsmarkt heeft veranderd, is een feit. Maar hoe dan? Wat zijn de ervaringen van recruiters? Hoe reageren klanten en kandidaten? En hoe zit de markt vandaag, bijna post-Covid, in elkaar? Aan onze virtuele rondetafel zitten Charlotte Castelein, Anthony Albers, Nancy De Coensel en Delphine Vanneste, het partnerteam van Bakker & Partners.

Talent behouden in tijden van hybride werken

Tijdens een van de voorbije Vitra Sessions – een reeks korte, digitale evenementen die onderzoeken hoe kantoren, huizen en openbare ruimten evolueren – vertelde Gianpiero Petriglieri, hoofddocent Organisatiegedrag aan INSEAD, over nomadische professionals en hoe organisaties hen aan boord kunnen houden dankzij een belofte op leren.

Agility, meer dan een buzz-word

Wendbaarheid? Daar is ieders HR-hart en de mond al jaren van vol. Maar meer dan ooit is agility een game changer. “Met corona speelt dit nog meer”, aldus Wim Morbée, managing partner bij Fenix Consulting. “De context evolueert voortdurend en mensen moeten zich pijlsnel aanpassen aan die veranderende omgeving. Kortom: er is nood aan agile kunnen werken.”

Talent behouden dankzij ‘inplacement’

In de context van de huidige War for talent is het essentieel om te investeren in de begeleiding en fidelisering van ‘menselijk kapitaal’! Elk bedrijf staat vandaag voor dezelfde uitdaging: het aantrekken en behouden van talent. Carrièrecoaching kan één van de middelen zijn om de werknemer gemotiveerd aan boord te houden binnen het bedrijf. Deze notie van loopbaancoaching wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Een vaak gebruikte term hiervoor is ‘inplacement’. Een interview met Kathy Rosseel, Career Management Director bij Daoust.

Het post-Covidkantoor: Een experiment met een hoge slaagkans

België is een van de weinige landen waar thuiswerken zo lang werd verplicht. Die ervaring heeft de manier waarop we omgaan met onze werkomgeving drastisch veranderd. Het kantoorvocabularium kreeg er ook een rits aan termen bij: beeldbellen, coronaproof, remote, hybride en gedistribueerd werken… Interieurarchitect Philippe Van der Velpen vertelt wat dit zoal betekent voor het post-Covidkantoor.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen